Med trygge dekk kan du kjøre trygt

Dekkene er den eneste delen av bilen som berører veien og hvert dekk berører et område som er omtrent like stort som hånden din. Ved å oppsøke oss kan du være sikker på at du får riktige dekk til din bil. Våre spesialister gir deg råd og veiledning om valg av dekk, de tilbyr dekkmerker til gunstige priser, og de kontrollerer alle sikkerhetskomponentene ved montering av dekk.

Dekk er en viktig sikkerhetsfunksjon for bilen. Slitte dekk kan for eksempel bety at bremselengden øker med opptil 70 % på en våt vei. De rette dekkene, trykk- og slitasjenivåene sikrer at bilen yter normalt under alle forhold.

Hold lufttrykket på rett nivå
De rette dekkene, trykk- og slitasjenivåene sikrer at bilen yter normalt under alle forhold. Hvis det er for lite eller for mye luft i dekkene, reduseres bakkekontakten, dekkene slites raskere, og du bruker mer drivstoff.

Det er derfor svært viktig at du sjekker dekktrykket regelmessig. Da kan du spare penger og beskytte deg selv og medpassasjerene. Vent aldri til trykket blir for lavt.

Sjekk dem når de er kalde. Målinger er nemlig ikke nøyaktige etter lange turer ved høy hastighet. Skru alltid ventilhetten godt på og erstatt tapte hetter umiddelbart, for ellers begynner de å lekke luft. Kontroller også om ventilene og ventiltetningene er skadet.

I instruksjonsboken står det hvor mye lufttrykk det skal være i dekkene dine. Det kan variere ut fra last, hastighet og dekktype. Spør din Ford-forhandler hvis du er usikker.

Du bør alltid fylle reservehjulet med 0,1 til 0,3 bar ekstra. Du bør imidlertid aldri overskride maksimalt anbefalt trykk i dekkene ved kjøring med full last. I instruksjonsboken finner du informasjon om riktig lufttrykk.

Kontroller dekkenes mønsterdybde

Slitasjevarslere i dekkrillene viser mønsterdybden på dekkene dine. I henhold til lov skal dekkene ha mønsterdybde på minst 1,6 mm. Standard sommerdekk bør byttes ut når mønsterdybden er under 3 mm (78% slitt). Hvis mønsterdybden på vinterdekkene er under 4 mm, kan dekkene miste veigrepet ved kjøring på snø.

     


Ikke la dekkmønsteret bli for slitt

Slitte dekk påvirker bilens kjøreegenskaper, slik at det blir vanskelig å forutsi hvordan bilen reagerer når du kjører. Det kan føre til at bremselengden øker med opptil 70 % på våt vei.

8 mm mønsterdybde = 42 meter bremselengde

3 mm mønsterdybde = 52 meter bremselengde

Under 1,6 mm mønsterdybde = 73 meter bremselengde

Det er både farlig og ulovlig å kjøre med en mønsterdybde på eller under 1,6 mm. Nok en grunn til at du bør sjekke dekkene jevnlig.

Du kan også be oss om å sjekke dette for deg - gratis.

Pass på at dekkene ikke er for gamle.

Som en generell regel kan man si at et dekk varer i 6 år. Da bør det byttes – uansett om det ser nytt ut og nesten ikke har vært brukt. Dekkets alder er angitt på sideveggen. Det er en kodet produksjonsdato. I for eksempel 0702 står 07 for uke 7 og 02 står for 2002. Frem til 31. desember 1999 var det en < etter det tredje sifferet. Hvis dekket er så gammelt, må du bytte det med en gang. Dette gjelder for reservedekket også.

Lufttrykk i dekk

Med riktige dekk bruker du mindre drivstoff. Hvis det er for lite luft i dekkene, bruker du mer drivstoff. Hvis du fyller dekkene 0,1 til 0,3 bar over det anbefalte nivået, reduseres veimotstanden. Du bør imidlertid aldri overskride maksimalt anbefalt trykk i dekkene ved kjøring med full last.

Vinterdekk
Behold roen og ha full kontroll. Vi anbefaler bruk av vinterdekk så snart utendørs temperatur er 7 °C eller lavere, på grunn materialene som er benyttet i dekkene. Legg merke til at det kun er dekk med snøfnuggsymbolet på sideveggen som har garanterte vinteregenskaper.


Vi vil gjerne hjelpe deg med å holde deg trygg på veien - Ta derfor kontakt med oss dersom du ønsker råd eller service for dine dekk.

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer