Ford Focus er verdens mest solgte bilmodell

22.04.2013
Ford Focus er offisielt verdens mest solgte bilmodell, og Ford Fiesta verdens mest solgte småbil i 2012 i henhold til data fra det ledende statistikk- og trendinstituttet Polk.

Polks globale database for bilregistreringer viste at Focus med 1.020.410 registrerte biler i 2012 innehar tittelen verdens mest solgte bilmodell. Den bekrefter også at Ford Fiesta med 723.130 registreringer er fjorårets mest solgte småbil.

- Focus og Fiesta representerer den ultimate bekreftelsen på suksessen med vår One Ford globale produktstrategi, sier Steve Kimber, adm. direktør for Ford Motor Norge. - Med sin unike kombinasjon av drivstoffeffektivitet, sikkerhet, kvalitet, avanserte teknologi og kjøreglede gjenspeiler våre globale produkter forbrukernes forventninger, spesielt i de mest solgte og konkurranseutsatte klassene. Med One Ford utnytter vi stordriftsfordelene og gir våre kunder rundt om i verden fantastiske produkter til konkurransedyktige priser tilføyer Kimber.

Focus var i fjor den første modellen i Europa som ble tilbudt med den innovative 1.0-liters EcoBoost bensinmotoren, årets internasjonale motor i 2012. I tillegg kom Focus ST med sin 250-hesters motor i salg både i Europa og mange andre markeder rundt om i verden.

For Fiestas vedkommende lanserte Ford i 2012 en ny Fiesta-generasjon, fulgt opp av Fiesta ST i år. Så høy er populariteten at det i Europa gjennomsnittlig ble solgte en Fiesta hvert annet minutt gjennom hele 2012.

Markedsveksten for Focus ble drevet av etterspørsel i Kina og USA. Registreringene i Kina økte med 51 % i fjor, og ifølge Polks data kjøpte kineserne mer enn hver fjerde Focus solgt på verdensbasis. Salget av Focus i USA økte med 40 % i 2012.

En annen nyhet som trolig også gleder Ford er det faktum at den globale nybilregistreringen for Ford  F-Series – Amerikas bestselgende pickup i 36 år på rad, plasserer den som nr. 3 blant alle biler som ble solgt i 2012.

# # #
* JATO Dynamics resultater er basert på informasjon levert av JATO Consult, selskapets egen konsulenttjeneste.

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer