Nye Ford Transit Courier og Espen Markussen, Salgssjef for nyttekjøretøy i Ford Motor Norge

Nye Transit Courier på vei til de første kundene: Større, sterkere og smartere på alle måter

20.01.2024
 • Nye Ford Transit Courier har blitt langt større, smartere og sterkere. Nå er de første eksemplarene av den nye kompakte varebilen i Transit-familien på vei ut til kunder i hele Europa.

  – Allerede nå merker vi at det er meget god etterspørsel etter nye Transit Courier og den kommende helelektriske E-Transit Courier på det norske markedet. Med plass til to europaller i lasterommet, mulighet for å trekke tilhenger, et tøft og praktisk design og tilgang til FordPros mange tjenester for økt produktivitet og reduserte eierkostnader, setter den en ny standard i sitt segment, sier salgssjefen for nyttekjøretøy i Ford Motor Norge, Espen Markussen.Nye Transit Courier er utviklet fra bunnen av rundt et fleksibelt lasterom som er hele 25% større enn i den utgående modellen. En rekke førerassistanseteknologier har også gjort nye Transit Courier til den første varebilen som mottar «platinum safety award» i Euro NCAP sine sikkerhets- og kollisjonstester – i henhold til deres nyeste teststandarder.

  Produksjonen av bensin- og dieselvariantene av nye Transit Courier er nå er i full gang. Senere i år åpnes det også for bestilling av den helelektriske varebilen, E-Transit Courier.

  For mer informasjon, bilder og video om nye Transit Courier: KLIKK HER

  Nye Ford Transit Courier er tilgjengelig som en godt utstyrt Trend-variant, en meget bra utstyrt Limited eller som den tøffe og robuste Active. De veiledende prisene på den nye varebilen er fra 324 400 kr. (Trend, 1.0-liters EcoBoost 100 HK, 6-trinns manuelt gir) til 384 400 kr. (Active, 1.0-liters EcoBoost, 125 HK, 7-trinns automatgir).

  I tillegg til alt som er standard på Trend inkluderer utstyrsvarianten Limited også utstyr som 16-tommer aluminiumsfelger, ryggekamera, parkeringssensorer foran, nøkkelfri start og trådløs lading av mobil. På den nye tøffe Active-serien får du også unike hjulbuer, beskyttelsesplater foran og bak, takrails og 17-tommer sorte aluminiumsfelger.

  Større, sterkere og mer funksjonell

  Nye Transit Courier har et tøft og lett gjenkjennelig eksteriørdesign og et romslig og praktisk interiør. Lasterommet har blitt både lengre, bredere og høyere, samtidig som det korte overhenget og SUV-inspirerte designet fremhever varebilens karakter:

  • Lasteromslengden har økt med 181 mm til 1802 mm, og et nytt bakhjulsoppheng med vinklede støtdempere øker lasteplassen mellom hjulbuene til 1220 mm. Det betyr at den kompakte varebilen nå kan få plass til to europaller. Det totale lastevolumet er 2,9 m3 – hele 25% mer enn i den utgående modellen. En ny gjennomlastingsluke i skilleveggen mot kupeen, gjør det også mulig å frakte gjenstander med en lengde på inntil 2600 mm.
  • Kunder kan nå velge mellom standard nyttelast, eller en versjon med fjæringer som kan håndtere en enda høyere maksimal brutto nyttelast på opptil 854 kg. Dette er en økning på over 45% sammenlignet med den utgående modellen. Maksimal tilhengervekt for alle varianter er på 1100 kg.

  Alle varebilene kommer med sidehengslede bakdører med 180 graders åpning og seks festepunkter i gulvet som standard. LED-lys i lasterommet, gummi- eller tregulv og lasteskinner i mellomhøyde er også tilgjengelig for å kunne utnytte lasterommet enda mer effektivt.

  Ford Transit Courier interiør

  Førermiljø utviklet for produktivitet

  Transit Courier kommer med mye teknologi – blant annet digitalt instrumentpanel og en 8 tommers sentralt plassert berøringsskjerm med Fords nyeste SYNC4-system. Med abonnementsbasert «Tilkoblet navigasjon» kan også produktiviteten økes og førerens arbeidsmengde med å holde seg oppdatert på trafikkbilde, parkering og lokale farer reduseres. Trådløs Android Auto og Apple CarPlay er også standard.

  Transit Courier har som standard et innebygd modem som sørger for at du er oppkoblet på nett og tilkoblet FordPro sitt økosystem. Du mottar også trådløse softwareoppdateringer som gjør bilen bedre over tid uten at du trenger å besøke en Ford-forhandler.

  For førere som trenger jevnlig tilgang til sin smarttelefon, leveres den nye kompakte varebilen som standard med en telefonholder på dashbordet.

  I kupeen er det lagt godt til rette for oppbevaring av papirarbeid, enheter og kabler som brukes i arbeidshverdagen. Både bak dashbordet og over hanskerommet er det smarte oppbevaringsrom. I senterkonsollen er det også plass til nettbrett eller A4-mapper. I dørene kan du sette inn en avskiller, og oppbevare 1,5 liters flasker i flaskeholderen.

  Kompakt varebil, omfattende support

  Med den mobile appen FordPass Pro kan småbedriftseiere lett holde oversikten over sine egne biler. Med appen kan bilen låses opp og igjen fra mobilen, du kan se hvor bilen til enhver tid befinner seg, finne ut hvor mye drivstoff som brukes og motta informasjon om bilens dekktrykk, væskenivåer, servicestatus, bremser og oljetilstand.

  Kunder med flere biler i sin flåte kan det første året kostnadsfritt bruke FordPro Telematics. Dette systemet bruker sanntidsdata for å maksimere produktiviteten - og inkluderer dashbord for hvor kjøretøyet er - samt helse- og servicestatus.

  Ford Pro Software kan også forbedre kjøretøysikkerhet for kollisjoner og innbrudd. Med Fleet Start Inhibit kan flåteadministratorer skru på og av Transit Courier for å forhindre tyverier eller uautorisert bruk av varebilen utenfor arbeidstiden.

  Modemet sørger også for at bilen er koblet til FordLiive. Dette systemet sørget bare i 2023 alene for at kjøretøy var tilgjengelig for bruk i hele 700 000 dager ekstra for europeiske kunder. Dette var verdt rundt 319 millioner euro for disse kundene. FordPro Service inkluderer også support fra 800 Transit Senter – flere dedikerte nyttekjøretøyservicesenter enn noe annet varebilmerke.

  Effektive drivlinjer og avanserte førerassistanseteknologier

  Helt nye Transit Courier kommer med en ny 125 HK variant av Fords effektive 1-liters EcoBoost-bensinmotor. Denne er - sammen med en 100 HK-versjon av den samme motoren, blitt optimalisert for lavere CO2-utslipp og bedre drivstoffeffektivitet.

  EcoBoost-motorene kan fås sammen med en 6-trinns manuell girkasse. De kan også fås med en 7-trinns dobbeltklutsj automatgirkasse som er spesielt godt egnet for de som kjører mye i trafikkert bymiljø. Systemet gjør at girskiftene skjer sømløst og raskt uten at du taper dreiemoment og forbedrer effektiviteten ved lave hastigheter samtidig som det gir en bedre kjøreopplevelse.

  En 100 HK 1.5-liters EcoBlue dieselmotor er også tilgjengelig for kunder som kjører mye. Denne motoren er tilgjengelig sammen med en 6-trinns manuell girkasse.

  Fords avanserte og nyeste kompakte kjøretøyplattform gjør også at Transit Courier setter en ny standard med en rekke avanserte førerassistansesystemer som bidro til at den vant en Platinum-sikkerhetspris i NCAP-kåringen. Standardsystemene inkluderer blant annet filholdersystem, antikollisjonssystem (Pre collision assist), intelligent hastighetsholder og parkeringssensorer bak.

  Andre systemer som også er tilgjengelig på nye Transit Courier:

  • Intelligent adaptiv cruisekontroll – med kø-assistent og filsentrering (med automatgirkasse)
  • Blindsoneinformasjonssystem med varsel for kryssende trafikk
  • Veikryssassistent
  • Ryggeassistent

  Nye Transit Courier blir produsert på Ford Otosans toppmoderne fabrikk i Craiova i Romania.

  Transit Courier på vei
  Transit Courier front
  Transit Courier side


Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer