Lanserer ny Ford-hjemmelader: Kan lade fra 10% til 80% på seks timer

09.10.2020

Med Fords nye hjemmelader kan nye Mustang Mach-E lades opp fra 10% til 80% helt ned i seks timer. I dag presenterte Ford sin Ford Connected hjemmelader i 14 markeder i Europa, inkludert Norge.

– Nøkkelen til å få enda flere til å innse fordelene med elektrifisering er å skape tillit. Ford lanserer derfor nå en komplett ladeinfrastruktur for å gjøre det å eie en Mustang Mach-E enkelt i hele Europa, sa toppsjefen i Ford Europa, Stuart Rowley.

I forbindelse med Fords Go Electric-arrangementet i Hamburg i Tyskland lanserte de også selskapets planer for hjemmelading i en rekke europeiske markeder.

Med Ford Connected hjemmelader vil ladingen være både raskere, smartere og enklere.

7,4 kW og 11 kW hjemmelader

Den nye ladeløsningen kommer i to forskjellige versjoner, en 7,4 kW-versjon og en 11 kW-versjon. Med den veggmonterte laderen skal den nye elektriske SUV-en Mustang Mach-E - som kommer til Norge tidlig i 2021 - kunne lades fra 10 til 80% på rundt 6 timer. *

Eierne kan overvåke og styre hjemmeladeren fra mobiltelefonen via FordPass-appen. Her kan de sjekke både ladehastighet, energiforbruk og gi andre tilgang til å bruke laderen.

Laderen er bygd for utendørs bruk og kommer med en integrert ladeledning på 7,5 meter. Den kan selvfølgelig også brukes for raskere og enklere lading av Fords ladbare hybridmodeller.

Kunden kan velge å kjøpe hjemmeladeren med eller uten installasjon. Laderen vil bli solgt gjennom Ford sitt forhandlernettverk i Norge.

Med Mustang Mach-E vil det også bli levert to ladekabler. En 6 meter lang ladekabel for bruk ved offentlige AC-ladestasjoner, og en 6,7 meter lang ladekabel for hjemmebruk. Denne kan både kobles til en standard veggkontakt (nødlading) og en 32A blå industrikontakt for kunder som har denne muligheten.     

Hjemmelader

Opptil 75%  rabatt på lading for Mustang Mach-E kunder

Tidligere i høst annonserte Ford at norske kunder som nå bestiller den nye Mustang Mach-E får mer enn 75% rabatt på lading i lynladenettverket IONITY det første året.

Mens den veiledende prisen er 8,40 kr per kWt, får eiere av nye Mustang Mach-E hurtiglade sin nye bil for bare 1,88 kr. per kWt i IONITY-nettverket.

Med en ladehastighet på opptil 150 kW kan nye Mustang Mach-E, med opptil 610 km rekkevidde og bakhjulstrekk, lade hele 119 km på bare 10 minutter.

Nye Mustang Mach-E-kunder får også fem års gratis tilgang til FordPass ladenettverket for enkel lading i hele Europa i samarbeid med NewMotion. Dette er Europas største nettverk av offentlige ladestasjoner - som omfatter mer enn 155 000 ladestasjoner plassert over hele Europa. I Norge innebærer dette blant annet at Mustang Mach-E kundene vil kunne bruke FordPass-appen for lading i Fortum Charge & Drive sitt ladenettverk.

Opptil 610 km rekkevidde og mulighet for firehjulstrekk

Nye Mustang Mach-E er tilgjengelig med to batteristørrelser. Den kan fås med bakhjulstrekk eller firehjulstrekk. Utstyrt med den største batteripakken og bakhjulstrekk har Mustang Mach-E en rekkevidde på opptil 610 km i henhold til WLTP-målemetoden.

Med firehjulstrekk og den største batteripakken er det forventet at Mustang Mach-E vil levere 337 HK og et dreiemoment på 565 Nm, med en rekkevidde på opptil 540 km. Akselerasjonen fra 0-100 km/t på denne varianten vil være 5,1 sekunder.

 * 7,4 kW-versjonen av Ford Connected hjemmelader kan lade en Mustang Mach-E med standard range-batteri fra 10% til 80% på ca. 8 timer, eller på rundt 10 timer med long range-batteriet. 11 kW-versjonen kan lade en Mustang Mach-E med standard range-batteri fra 10 - 80% på ca. 6 timer, eller rundt 7 timer med et long range-batteri.

Kontakt ossLes mer om Mustang Mach-E

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer