COOKIE POLICY
Informasjonskapsler er avgjørende for at vi kan yte deg bedre service. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg som person. Du finner mer om cookies under Datasikkerhet

22.04.2013

Ford Focus er verdens mest solgte bilmodell

Ford Focus er offisielt verdens mest solgte bilmodell, og Ford Fiesta verdens mest solgte småbil i 2012 i henhold til data fra det ledende statistikk- og trendinstituttet Polk.

Polks globale database for bilregistreringer viste at Focus med 1.020.410 registrerte biler i 2012 innehar tittelen verdens mest solgte bilmodell. Den bekrefter også at Ford Fiesta med 723.130 registreringer er fjorårets mest solgte småbil.

- Focus og Fiesta representerer den ultimate bekreftelsen på suksessen med vår One Ford globale produktstrategi, sier Steve Kimber, adm. direktør for Ford Motor Norge. - Med sin unike kombinasjon av drivstoffeffektivitet, sikkerhet, kvalitet, avanserte teknologi og kjøreglede gjenspeiler våre globale produkter forbrukernes forventninger, spesielt i de mest solgte og konkurranseutsatte klassene. Med One Ford utnytter vi stordriftsfordelene og gir våre kunder rundt om i verden fantastiske produkter til konkurransedyktige priser tilføyer Kimber.

Focus var i fjor den første modellen i Europa som ble tilbudt med den innovative 1.0-liters EcoBoost bensinmotoren, årets internasjonale motor i 2012. I tillegg kom Focus ST med sin 250-hesters motor i salg både i Europa og mange andre markeder rundt om i verden.

For Fiestas vedkommende lanserte Ford i 2012 en ny Fiesta-generasjon, fulgt opp av Fiesta ST i år. Så høy er populariteten at det i Europa gjennomsnittlig ble solgte en Fiesta hvert annet minutt gjennom hele 2012.

Markedsveksten for Focus ble drevet av etterspørsel i Kina og USA. Registreringene i Kina økte med 51 % i fjor, og ifølge Polks data kjøpte kineserne mer enn hver fjerde Focus solgt på verdensbasis. Salget av Focus i USA økte med 40 % i 2012.

En annen nyhet som trolig også gleder Ford er det faktum at den globale nybilregistreringen for Ford  F-Series – Amerikas bestselgende pickup i 36 år på rad, plasserer den som nr. 3 blant alle biler som ble solgt i 2012.

# # #
* JATO Dynamics resultater er basert på informasjon levert av JATO Consult, selskapets egen konsulenttjeneste.Nyheter